Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Kachna patří mezi oblíbená sváteční jídla a stejně můžete pojmout i tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten připravil kachní prsíčka s kůží restovaná v pánvi a dopékaná v troubě. Zjistíte, jak kůži na prsou správně nařezat, aby byla co nejvíce křupavá, i jak připravit přílohu v podobě salátu s kuskusem. Kuskus chutná nejlépe, když ho před uvařením lehce orestujete, což vám dá dost času na přípravu zeleniny a ovoce, které do salátu přijdou – okurky, řapíkatého celeru, avokáda a jablka. Pro ještě lepší chuť přidejte nakonec trochu máty a můžete servírovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 619 kJ / 626 kcal
Bílkoviny
24,80 g
Tuky
43,30 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
35,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi na kůži. Následně prsa obrátíme a opečeme dozlatova. Nakonec vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 5 minut dopéct. Kachní maso vyndáme, položíme zpět na pánev, omastíme 2 lžícemi másla, pokapeme šťávou z půlky limetky a pánev přikryjeme alobalem.
02.V hrnci na oleji opražíme kuskus. Ochutíme solí, pepřem a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, stáhneme z ohně a necháme nabobtnat pod poklicí.
03.Okurku oloupeme a vydlabeme dužinu. Řapíkatý celer a avokádo očistíme.
04.Připravenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a kousky jablka. Zeleninový salát ochutíme šťávou z 1,5 limetky. Kuskus přimícháme k salátu a posypeme nasekanou mátou.
05.Kachní prsa servírujeme s kuskusovým salátem. Maso po povrchu osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT