Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Šťavnatá kachní prsa s kuskusovým salátem

Kachna patří mezi oblíbená sváteční jídla a stejně můžete pojmout i tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten připravil kachní prsíčka s kůží restovaná v pánvi a dopékaná v troubě. Zjistíte, jak kůži na prsou správně nařezat, aby byla co nejvíce křupavá, i jak připravit přílohu v podobě salátu s kuskusem. Kuskus chutná nejlépe, když ho před uvařením lehce orestujete, což vám dá dost času na přípravu zeleniny a ovoce, které do salátu přijdou – okurky, řapíkatého celeru, avokáda a jablka. Pro ještě lepší chuť přidejte nakonec trochu máty a můžete servírovat. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g kachní prsa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 150 g kuskus Golden Sun
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × okurka
  • 3 × řapíky celer
  • 1 × avokádo
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × jablko
  • 2 × limetka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × hrst čerstvá máta

POSTUP

Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi na kůži. Následně prsa obrátíme a opečeme dozlatova. Nakonec vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 5 minut dopéct. Kachní maso vyndáme, položíme zpět na pánev, omastíme 2 lžícemi másla, pokapeme šťávou z půlky limetky a pánev přikryjeme alobalem. 

V hrnci na oleji opražíme kuskus. Ochutíme solí, pepřem a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, stáhneme z ohně a necháme nabobtnat pod poklicí.

Okurku oloupeme a vydlabeme dužinu. Řapíkatý celer a avokádo očistíme. 

Připravenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a kousky jablka. Zeleninový salát ochutíme šťávou z 1,5 limetky. Kuskus přimícháme k salátu a posypeme nasekanou mátou. 

Kachní prsa servírujeme s kuskusovým salátem. Maso po povrchu osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky máty. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU