Vyzkoušejte recept na tradiční řecké špízy. Navštivte Kuchyni Lidlu a připravte si souvlaki s jogurtovým salátem tzatziki podle Marcela Ihnačáka.
Vyzkoušejte recept na tradiční řecké špízy. Navštivte Kuchyni Lidlu a připravte si souvlaki s jogurtovým salátem tzatziki podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme najemno nastrouhané 2 stroužky česneku, citronovou kůru, nasekaný rozmarýn a mletou červenou papriku, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Vepřové maso vložíme do marinády, dobře promícháme a přikryjeme fólií. Maso necháme v lednici marinovat 3 - 4 hodiny, ideálně celou noc. Marinované maso napícháme na dřevěné špejle a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Podlijeme vínem, přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem, můžeme podlít ještě trochou vína, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Krátce před dopečením alobal odstraníme.
V míse smícháme nahrubo nastrouhanou okurku, najemno nastrouhané 3 stroužky česneku, sůl, pepř, citronovou kůru a šťávu. Přidáme olivový olej, bílý jogurt a nadrobno nasekanou mátu. Pořádně promícháme a odložíme do chladničky.
Tortilla placky opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s trochou oleje, před podáváním překrájíme na trojúhelníky.
Špízy podáváme s tortillou, tzatziki a čerstvou rukolou, pokapeme olivovým olejem a rukolu dochutíme citronovou šťávou.