Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Špíz z mletého masa s řepným salátem a grilovanými brambory

Pokud hledáte tip na lehký oběd, který bude chutnat bezpochyby celé rodině, vyzkoušejte tento! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na špízy z mletého masa (vyzkoušejte vepřové, hovězí, ale i kuřecí nebo jehněčí) se zeleninovou přílohou. Tu tvoří brambory ve slupce grilované na pánvi a hlavně výborný salát z pečené červené řepy. Dozvíte se i trik, jak řepu upéct tak, aby nebyla vysušená, i to, jak připravit výborný dresing z kozího sýra. Ten se hodí nejenom k těmto špízům, ale třeba i ke všem receptům z drůbežího masa. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g červené řepy
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × středně velké brambory
  • 4 × lžíce octa
  • 1 × lžička kmínu
  • 1 × lžíce květového medu
  • 100 g pórku
  • 2 × červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 150 g bílého jogurtu Pilos
  • ½ citronu (šťáva)
  • 100 g čerstvého kozího sýra Pilos
  • listová petržel
  • 8 × lahůdkových cibulek
  • 600 g mletého masa mix XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 × lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 × klasická cibule
  • alobal
  • tyčový mixér
  • špejle
  • grilovací pánev
  • pekáč

POSTUP

Řepu i se slupkou a trochou olivového oleje zabalíme do alobalu a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Hotovou vyndáme z alobalu a necháme vychladnout.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme lehce vychladnout. I se slupkou je nakrájíme na silné plátky a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi. Hotové přendáme do servírovací misky, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Hotovou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme octem, kmínem, medem, najemno nakrájeným pórkem, jednou červenou cibulí, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme stranou alespoň 30 minut odležet. Později můžeme dochutit.

Jogurt smícháme s citronovou šťávou, čerstvým kozím sýrem, sekanou listovou petrželí, olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. Promícháme tyčovým mixérem a rovnou přendáme do servírovací misky.

Očištěnou lahůdkovou cibulku v celku ogrilujeme v grilovací pánvi.

Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme najemno sekaným tymiánem a rozmarýnem a dobře promícháme. Ze směsi připravujeme šišky, které použijeme na tvorbu špízů společně s kousky žluté a červené cibule. Celé špízy ugrilujeme v grilovací pánvi.

Špízy servírujeme na prkénku spolu s miskou salátu, dresinku a brambor. Nezapomeneme přiložit i ogrilovanou lahůdkovou cibulku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.