Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Řepu i se slupkou a trochou olivového oleje zabalíme do alobalu a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Hotovou vyndáme z alobalu a necháme vychladnout.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme lehce vychladnout. I se slupkou je nakrájíme na silné plátky a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi. Hotové přendáme do servírovací misky, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Hotovou řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme octem, kmínem, medem, najemno nakrájeným pórkem, jednou červenou cibulí, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme stranou alespoň 30 minut odležet. Později můžeme dochutit.
Jogurt smícháme s citronovou šťávou, čerstvým kozím sýrem, sekanou listovou petrželí, olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. Promícháme tyčovým mixérem a rovnou přendáme do servírovací misky.
Očištěnou lahůdkovou cibulku v celku ogrilujeme v grilovací pánvi.
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme najemno sekaným tymiánem a rozmarýnem a dobře promícháme. Ze směsi připravujeme šišky, které použijeme na tvorbu špízů společně s kousky žluté a červené cibule. Celé špízy ugrilujeme v grilovací pánvi.
Špízy servírujeme na prkénku spolu s miskou salátu, dresinku a brambor. Nezapomeneme přiložit i ogrilovanou lahůdkovou cibulku.