Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou

Připravte si vynikající špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou podle receptu Marcela Ihnačáka s nádechem Řecka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kedlubna
  • 2 × papriky (žlutá a červená)
  • 100 g žampionů (hnědé a bílé)
  • 225 g sýru halloumi Eridanous
  • 100 g plátků anglické slaniny Pikok
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 2 hrsti bylinek (máta, listová petržel, bazalka)
  • 70 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 × bageta
  • 1 × stroužek česneku
  • špejle
  • grilovací pánev

POSTUP

Špíz se sýrem halloumi

Zeleninu a houby omyjeme a osušíme. Kedlubnu oloupeme, papriky zbavíme semínek a oboje nakrájíme na menší kousky. Žampiony rozdělíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny. Sýr nakrájíme na stejně velké kousky jako ostatní suroviny a část obalíme v plátcích slaniny.

Připravené kousky sýra napichujeme střídavě na špejle s nakrájenou zeleninou a žampiony. Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na konec přidáme máslo a pokapeme citronovou šťávou.

Bylinková salsa se sušenými rajčaty

Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno, přendáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a přilijeme asi 100 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli odstát.

Bruschetty

Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Každou bruschettu zlehka potřeme česnekem.

Servírování

Na talíř naservírujeme bruschetty potřené salsou. Na ně položíme špízy, které ještě můžeme pokapat salsou. K jídlu se hodí malý listový salát, který stačí osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem a citronovou šťávou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.