Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zeleninu a houby omyjeme a osušíme. Kedlubnu oloupeme, papriky zbavíme semínek a oboje nakrájíme na menší kousky. Žampiony rozdělíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny. Sýr nakrájíme na stejně velké kousky jako ostatní suroviny a část obalíme v plátcích slaniny.
Připravené kousky sýra napichujeme střídavě na špejle s nakrájenou zeleninou a žampiony. Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na konec přidáme máslo a pokapeme citronovou šťávou.
Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno, přendáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a přilijeme asi 100 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli odstát.
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Každou bruschettu zlehka potřeme česnekem.
Na talíř naservírujeme bruschetty potřené salsou. Na ně položíme špízy, které ještě můžeme pokapat salsou. K jídlu se hodí malý listový salát, který stačí osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem a citronovou šťávou.