Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené stehenní řízky rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Každý kousek masa obalíme plátkem šunky. Očištěnou hlívu nakrájíme na větší kousky a cibuli na čtvrtky. Suroviny napichujeme střídavě na špejle, které jsme předtím namočili do studené vody alespoň na 1 hodinu. Špízy opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova, podlijeme asi 70 ml vína a počkáme, až se odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Přendáme na plech, do pánve vložíme 50 g másla, přilijeme zbylé víno a počkáme, až se máslo rozpustí. Špízy přelijeme máslovo-vinnou šťávou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7 minut.
Omyté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V hrnci rozpustíme 100 g másla v 50 ml olivového oleje. Brambory přendáme do mísy, přilijeme rozpuštěné máslo s olivovým olejem a rozmixujeme na hladkou kaši.
Na talíř naservírujeme porci bramborové pyré, špíz s kuřecím masem a přelijeme máslovo-vinnou omáčkou. Jídlo pokapeme olivovým olejem a posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.