Špíz s krůtím masem, ananasem a balkánským sýrem

play Přehrát video recept
Špíz s krůtím masem, ananasem a balkánským sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Marcel Ihnačák ví, jak propojit chuť masa s ovocem. Připravte si jeho recept na krůtí špíz s ananasem a pomerančovou omáčkou.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • 1 × pomeranč
  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • 150 g kysané smetany Pilos (20 % tuku)
  • 1 × lžička kari Mikado
  • 1 × lžička třtinového cukru Belbake
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvá máta
  • 1 × pálivé papričky
  • 200 g balkánského sýra Pilos
  • 0,33 × zralého ananasu
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × zelí pak choi
  • 1 × stroužky česneku
  • 1 × francouzská bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 036 kJ / 729 kcal

Bílkoviny

46,50 g

Tuky

33,70 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

62,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pomerančový dip

01.Z pomeranče odkrojíme kůru a vyřežeme segmenty (měsíčky pomeranče bez slupky).

02.Tip: Video, jak se připravují pomerančové segmenty, najdete zde.

03.Šťávu ze zbylého pomeranče vymačkáme k segmentům do misky. Přidáme majonézu, kysanou smetanu, kari koření, třtinový cukr, sůl a pepř. Zlehka promícháme a odložíme na 1 hodinu do lednice, aby se všechny chutě spojily.

Špízy s krůtím masem

04.Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme přes potravinářskou fólii natenko. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou mátou a pálivou papričkou bez semínek.

05.Takto ochucené plátky rozdělíme na poloviny (aby závitky nebyly příliš silné), do středu každého plátku položíme kousek balkánského sýra a svineme. Střídavě napichujeme na špejle s očištěným a nakrájeným ananasem. Špízy opékáme v rozehřáté grilovací pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova, přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 5 – 7 minut.

Zelí pak choi

06.Zezelí pak choi odřežeme spodní části, omyjeme pod tekoucí vodou a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 2 – 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Mezitím orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje nadrobno nakrájený česnek dozlatova. Přidáme okapané zelí pak-choi, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

Servírování

07.Špízy s krůtí masem servírujeme se zelím pak choi a plátky křupavé bagety, které jsme opekli v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Pomerančový dip podáváme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo