Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Marcel Ihnačák ví, jak propojit chuť masa s ovocem. Připravte si jeho recept na krůtí špíz s ananasem a pomerančovou omáčkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 036 kJ / 729 kcal
Bílkoviny
46,50 g
Tuky
33,70 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
62,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z pomeranče odkrojíme kůru a vyřežeme segmenty (měsíčky pomeranče bez slupky).
02.Tip: Video, jak se připravují pomerančové segmenty, najdete zde.
03.Šťávu ze zbylého pomeranče vymačkáme k segmentům do misky. Přidáme majonézu, kysanou smetanu, kari koření, třtinový cukr, sůl a pepř. Zlehka promícháme a odložíme na 1 hodinu do lednice, aby se všechny chutě spojily.
04.Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme přes potravinářskou fólii natenko. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou mátou a pálivou papričkou bez semínek.
05.Takto ochucené plátky rozdělíme na poloviny (aby závitky nebyly příliš silné), do středu každého plátku položíme kousek balkánského sýra a svineme. Střídavě napichujeme na špejle s očištěným a nakrájeným ananasem. Špízy opékáme v rozehřáté grilovací pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova, přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 5 – 7 minut.
06.Zezelí pak choi odřežeme spodní části, omyjeme pod tekoucí vodou a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 2 – 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Mezitím orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje nadrobno nakrájený česnek dozlatova. Přidáme okapané zelí pak-choi, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
07.Špízy s krůtí masem servírujeme se zelím pak choi a plátky křupavé bagety, které jsme opekli v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Pomerančový dip podáváme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT