Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Další jednoduchý recept na těstoviny si připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Tyto špagety na italský způsob se navíc skvěle hodí i pro vegetariány. Na jejich přípravu budete kromě samotných těstovin potřebovat ještě chilli papričky, cherry rajčátka, sušená rajčata nebo olivy dvou barev. Milovníky dobrého vína potěší, že do receptu patří i trocha bílého suchého vína a zbytek lahve tak můžete rozlít ostatním u stolu. Až výslednou omáčku se špagetami promícháte a nandáte na talíř, nezbyde nic jiného, než je zasypat poctivou vrstvou parmazánu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 071 kJ / 495 kcal
Bílkoviny
15,30 g
Tuky
22,30 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
55,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
02.Zelené časti lahůdkové cibulky a bazalku nakrájíme na menší kousky.
03.Pálivé papričky, stroužky česneku a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olejem. K základu přidáme překrojená cherry rajčata a přilijeme olej podle potřeby. Přihodíme nakrájené olivy, ochutíme solí a pepřem. Následně přidáme nakrájená sušená rajčata a dál restujeme.
04.K základu přidáme máslo, přilijeme víno a restujeme, aby se z vína odpařil alkohol.
05.Uvařené špagety scedíme, přihodíme k základu do pánve, přidáme připravenou bazalku a zelené časti lahůdkové cibulky. Osolíme, opepříme a promícháme.
06.Porci špaget servírujeme v hlubokém talíři a na závěr posypeme strouhaným sýrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT