Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Špagety s olivami, papričkami, cherry rajčaty a parmazánem

Další jednoduchý recept na těstoviny si připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Tyto špagety na italský způsob se navíc skvěle hodí i pro vegetariány. Na jejich přípravu budete kromě samotných těstovin potřebovat ještě chilli papričky, cherry rajčátka, sušená rajčata nebo olivy dvou barev. Milovníky dobrého vína potěší, že do receptu patří i trocha bílého suchého vína a zbytek lahve tak můžete rozlít ostatním u stolu. Až výslednou omáčku se špagetami promícháte a nandáte na talíř, nezbyde nic jiného, než je zasypat poctivou vrstvou parmazánu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g špagety Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × pálivá paprička
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 250 g cherry rajčata
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sušená rajčata Italiamo
  • čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 ml bílé suché víno
  • 50 g parmazán Italiamo

POSTUP

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. 

Zelené časti lahůdkové cibulky a bazalku nakrájíme na menší kousky.

Pálivé papričky, stroužky česneku a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olejem. K základu přidáme překrojená cherry rajčata a přilijeme olej podle potřeby. Přihodíme nakrájené olivy, ochutíme solí a pepřem. Následně přidáme nakrájená sušená rajčata a dál restujeme. 

K základu přidáme máslo, přilijeme víno a restujeme, aby se z vína odpařil alkohol.

Uvařené špagety scedíme, přihodíme k základu do pánve, přidáme připravenou bazalku a zelené časti lahůdkové cibulky. Osolíme, opepříme a promícháme. 

Porci špaget servírujeme v hlubokém talíři a na závěr posypeme strouhaným sýrem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.