Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Špagety vaříme v osolené vroucí vodě asi 7-8 minut, aby byly „al dente“, poté scedíme a část vody ze špaget odložíme na později.
Na rozpálenou wok pánev nebo na jinou větší pánev nalijeme olivový olej a krátce orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Cherry rajčata omyjeme, rozkrojíme na poloviny a přidáme k česneku, osolíme a opepříme. Do pánve přidáme hrst kapary a restujeme asi 5 minut, dokud cherry rajčata nezměknou. Z pálivé papričky odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve. Směs podlijeme suchým bílým vínem. Alkohol necháme zredukovat a základ podlijeme asi 100 ml vody vyvařené ze špaget.
Špagety vložíme na pánev do omáčky, promícháme a stáhneme z ohně. Mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rukolu natrháme na menší kousky a přidáme ke špagetám. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
Špagety servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano.