Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Špagety s mletým masem, špenátem, cherry rajčaty a parmazánem

Existuje snad někdo, kdo by nemiloval špagety? Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na výborné a jednoduché špagety s mletým masem, rajčaty, lahůdkovou cibulkou a špenátem. Výhodou tohoto receptu, oproti klasickým boloňským špagetám, je, že ho budete mít za chvíli hotový. Kromě masa a zeleniny přijde do směsi ještě bílé suché víno a na hotové špagety ještě samozřejmě pořádná porce parmazánu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
60

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 350 g mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 200 g cherry rajčata
  • 100 ml bílé suché víno
  • 125 g baby špenát
  • 250 g špagety Combino
  • 50 g parmazán Italiamo
  • čerstvá bazalka

POSTUP

V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme mleté maso. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a plátky česneku. Promícháme, přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přihodíme nasekaná cherry rajčata, promícháme a dále restujeme. Přilijeme bílé suché víno a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Podle potřeby osolíme a opepříme. Do masové směsi přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, umytý a osušený mladý špenát a trochu vody z těstovin. 

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Přidáme je k masové směsi a promícháme. 

Špagety s mletým masem na závěr posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.