Marcel Ihnačák
Doba přípravy25 min.

Špagety s kuřecím masem a rajčatovou salsou

Špagety jsou oblíbeným jídlem nejen dětí. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g špaget Combino
  • 4 × velká keříková rajčata
  • 2 × plátky kuřecích prsních řízků Čerstvá porce
  • 1 × hrst nesolených kešu ořechů Alesto
  • 2 × stroužky česneku
  • mořská sůl z mlýnku Kania
  • černý pepř z mlýnku Kania
  • 1 × lžička cukru Castello
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • extra panenský olivový olej Luccese
  • čerstvé oregano

POSTUP

Salsa

Na spodní straně omytých rajčat nakrojíme křížek a vložíme asi na 1 minutu do vroucí vody. Poté okamžitě přesuneme do studené vody – budou se nám tak lépe loupat.

Mezitím na suché pánvi orestujeme hrst nesolených kešu oříšků a rozdrtíme v mixéru na drobné kousky.

Oloupaná rajčata zbavíme jader a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme lžičkou cukru, lžící bílého vinného octa a promícháme. Přidáme nasekané kešu oříšky, 2 nastrouhané stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje a hrst nasekaného oregana a důkladně promícháme.

Kuřecí maso

Kuřecí prsa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Maso odblaníme, očistíme, rozkrojíme na plátky a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova. Přidáme rajčatovou salsu a důkladně promícháme.

Špagety

Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě. Ještě horké scezené špagety přidáme k masu a salse a promícháme.

Servírování

Před podáváním posypeme čerstvým oreganem, pokapeme olivovým olejem a na vrch nastrouháme sýr Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU