Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Snídaňový francouzský toust s ovocem

Rádi se čas od času odměníte opravdovou lahůdkou? Pak jste na správné adrese! Připravte si sladkou snídani v podobě výtečného francouzského toastu s ovocem podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse z Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jaké pečivo se nejlépe hodí na jejich přípravu, v čem ho namáčet, nebo s čím delikatesu podávat. Dopřejte si k snídani dobrotu s vůní skořice nebo překvapte své blízké báječnou snídaní do postele!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na snídaňový francouzský toust s ovocem

  • 2 vejce „M“
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 8 plátků briošky (nebo světlého pečiva)
  • 4 polév. lž. másla
  • 4 skořicové cukry
  • javorový sirup podle chuti
  • hrst borůvek
  • 4 polév. lž. zakysané smetany
  • hrst malin
  • hrst jahod
  • hrst vlašských ořechů
  • čerstvá máta

POSTUP

Vejce rozmícháme spolu s mlékem a ve vzniklé směsi namočíme plátky pečiva. Necháme 1–2 minuty nasáknout a poté smažíme na másle dozlatova. Během smažení občas přeléváme vypečeným máslem a hotové nakonec obalíme ve skořicovém cukru.

Usmažený toust přelijeme javorovým sirupem a dozdobíme čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, ořechy a čerstvou mátou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU