Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umyté a osušené vepřové řízky překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý plátek opepříme, osolíme, potřeme lžicí pesta, posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a nasekanou bazalkou. Zabalíme je do menší rolády a sepneme pomocí špejle. Takto připravené závitky obalíme v klasickém trojobale – v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Závitky smažíme v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem dozlatova ze všech stran. Poté je přendáme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku. Před servírováním odstraníme špejle.
Z omyté a osušené hlívy odřežeme spodní části, které jsou tvrdší, a zbylé části natrháme na proužky široké asi 1 cm. V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme hlívu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Podlejeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Na závěr přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Na talíř naservírujeme porci restované hlívy a na ni na plátky nakrájený závitek. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a dozdobíme lístkem bazalky.