Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Smažený vepřový závitek s restovanou hlívou ústřičnou

Připravte si dokonalé vepřové závitky s pestem a hlívou ústřičnou. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vepřové řízky XXL Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 3 × lžíce pesta alla Genovese Baresa
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • 12 × lístku čerstvé bazalky
  • hladká mouka Castello
  • 2 × vejce “M“
  • strouhanka Castello
  • rostlinný olej Promienna
  • 300 g hlívy ústřičné
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína Rulandské šedé Znovín Znojmo
  • čerstvá petrželová nať 

POSTUP

Umyté a­ osušené vepřové řízky překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý plátek opepříme, osolíme, potřeme lžicí pesta, posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a nasekanou bazalkou. Zabalíme je do menší rolády a sepneme pomocí špejle. Takto připravené závitky obalíme v­ klasickém trojobale – v hladké mouce, rozšlehaném vejci a­ strouhance. Závitky smažíme v­ pánvi s­ rozpáleným rostlinným olejem dozlatova ze všech stran. Poté je přendáme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku. Před servírováním odstraníme špejle.

Z omyté a osušené hlívy odřežeme spodní části, které jsou tvrdší, a zbylé části natrháme na proužky široké asi 1 cm. V rozehřáté pánvi s­ trochou olivového oleje krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme hlívu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Podlejeme vínem a­ počkáme, až se odpaří alkohol. Na závěr přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Na talíř naservírujeme porci restované hlívy a­ na ni na plátky nakrájený závitek. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a dozdobíme lístkem bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.