Smaženka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Retro smaženka jako z bufetů? Připravte si ji podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji kromě cibule a okurek můžete třeba s kapií.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • 2 × lžíce strouhanka
  • olej
  • 4 × krajíc chléb
  • 4 × lžíce plnotučná hořčice
  • na podávání červená cibule
  • na podávání nakládané okurky
  • na podávání lahůdková cibulka
  • na podávání petržel kudrnka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 515 kJ / 362 kcal

Bílkoviny

21,10 g

Tuky

13,70 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

34,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a dobře rozmícháme. Vlijeme do rozehřáté pánve s olejem a připravíme vajíčkovou omeletu ve stylu palačinky. 

02.Krajíce chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači. 

03.Opečený chleba potřeme hořčicí a nahoru poklademe vajíčkovou omeletou přeloženou na poloviny. Smaženku ještě dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na nudličky, nakládanými okurkami na plátky, lahůdkovou cibulkou na kolečka a nakonec petrželí kudrnkou. 

04.Podáváme ideálně ještě teplé, ale dá se jíst i za studena. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo