Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Smaženka

Retro smaženka jako z bufetů? Připravte si ji podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji kromě cibule a okurek můžete třeba s kapií.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • 2 × lžíce strouhanka
  • olej
  • 4 × krajíc chléb
  • 4 × lžíce plnotučná hořčice
  • na podávání červená cibule
  • na podávání nakládané okurky
  • na podávání lahůdková cibulka
  • na podávání petržel kudrnka

POSTUP

1. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a dobře rozmícháme. Vlijeme do rozehřáté pánve s olejem a připravíme vajíčkovou omeletu ve stylu palačinky. 

2. Krajíce chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači. 

3. Opečený chleba potřeme hořčicí a nahoru poklademe vajíčkovou omeletou přeloženou na poloviny. Smaženku ještě dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na nudličky, nakládanými okurkami na plátky, lahůdkovou cibulkou na kolečka a nakonec petrželí kudrnkou. 

4. Podáváme ideálně ještě teplé, ale dá se jíst i za studena. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 357 kcal, 18 g bílkovin, 28 g sacharidů, 18 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.