Retro smaženka jako z bufetů? Připravte si ji podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji kromě cibule a okurek můžete třeba s kapií.
Retro smaženka jako z bufetů? Připravte si ji podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji kromě cibule a okurek můžete třeba s kapií.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a dobře rozmícháme. Vlijeme do rozehřáté pánve s olejem a připravíme vajíčkovou omeletu ve stylu palačinky.
2. Krajíce chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači.
3. Opečený chleba potřeme hořčicí a nahoru poklademe vajíčkovou omeletou přeloženou na poloviny. Smaženku ještě dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na nudličky, nakládanými okurkami na plátky, lahůdkovou cibulkou na kolečka a nakonec petrželí kudrnkou.
4. Podáváme ideálně ještě teplé, ale dá se jíst i za studena.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 357 kcal, 18 g bílkovin, 28 g sacharidů, 18 g tuků.