Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do misky se žloutkem přiléváme za stálého šlehání po částech 50 ml oleje. Přidáme perlivou vodu a mouku (přibližně 20 g mouky odložíme na obalení ovoce) a mícháme, až se všechny přísady spojí, těstíčko by mělo být dost husté.
Na hluboké pánvi nebo v hrnci s tlustým dnem rozpálíme rostlinný olej na teplotu asi 180 °C.
Liči zbavíme slupky, překrojíme na polovinu a vyjmeme pecky. Ovoce obalíme ve zbývající mouce, ponoříme do těstíčka, opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme, až těstíčko zezlátne. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce.
V misce utřeme majonézu s pepřem a citronovou šťávou, podle chuti dosolíme.
Smažené liči servírujeme s připravenou majonézou.