Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Houby očistěte, větší kusy překrojte a obalte v mouce, vejci a bylinkové strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.
Houby můžete rovněž obalit v těstíčku. Z hladké mouky, škrobu, kypřicího prášku, vejce a vína vymíchejte hladkou hmotu. Houby pomoučněte, ponořte do těstíčka a smažte zprudka v rozehřátém oleji. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.
Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou, listovou petrželí a pažitkou, osolte a opepřete.