Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, 500 g hrášku, podlijeme vývarem a smetanou a necháme asi 5 minut probublávat.
Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar se naučíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Tresku nakrájíme na hranolky, okořeníme a obalíme v mouce a posléze ve vinném těstíčku, které si připravíme dle našeho receptu z triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Tresku smažíme v rozehřátém rostlinném oleji dozlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky a lehce osolíme.
Provařený hrášek ochutíme lístky máty a rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo. Osolíme a opepříme.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla na kterém zpěníme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, řapíkatý celer na kousky, 150 g hrášku, cherry rajčata překrojená na poloviny, sůl a pepř. Prohřejeme a servírujeme.
Podáváme porci hráškového pyré s orestovanou zeleninou a několika špalíčky smažené ryby. Ozdobíme lístky máty.