Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Smažená treska v těstíčku, s hráškem a mátou

Naučíte se, jak rybu správně osmažit a hlavně jak připravit hráškové pyré, které ji krásně doplní. Na závěr můžete přidat lehkou zeleninovou ozdobu z rajčat, cibule a řapíkatého celeru, jako to udělal Roman Paulus, nebo si osmažit bramborové hranolky a dopřát si tak zajímavou variaci na klasické britské fish and chips.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 1 větší cibule  
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 650 g mraženého hrášku Freshona
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany Pilos (33 % tuku)
  • 600 g filetů tresky tmavé
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 polév. lž. hladké mouky Belbake + na obalení
  • 3 polév. lž. bramborového škrobu Belbake
  • 1 káv. lžič. kypřicího prášku Castello
  • 1 vejce „M“
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • rostlinný olej Vita
  • 10 lístků čerstvé máty + na ozdobu
  • 1 červená cibule
  • 2 řapíky celeru
  • 8 cherry rajčátek
  • tyčový mixér
  • papírové utěrky

POSTUP

V hrnci rozehřejeme lžíci másla a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, 500 g hrášku, podlijeme vývarem a smetanou a necháme asi 5 minut probublávat.

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar se naučíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Tresku nakrájíme na hranolky, okořeníme a obalíme v mouce a posléze ve vinném těstíčku, které si připravíme dle našeho receptu z triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Tresku smažíme v rozehřátém rostlinném oleji dozlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky a lehce osolíme.

Provařený hrášek ochutíme lístky máty a rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo. Osolíme a opepříme.

V hrnci rozehřejeme lžíci másla na kterém zpěníme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, řapíkatý celer na kousky, 150 g hrášku, cherry rajčata překrojená na poloviny, sůl a pepř. Prohřejeme a servírujeme.

Podáváme porci hráškového pyré s orestovanou zeleninou a několika špalíčky smažené ryby. Ozdobíme lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU