Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí prsa vykostíme a získáme tak 4 řízky, které nařízneme tak, že vznikne kapsa. Vzniklou kapsu naplníme pomocí cukrářského sáčku bylinkovým máslem, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Smažíme pomalu na přepuštěném másle, poté ještě dopečeme 7 – 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu.
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v pánvi s přepuštěným máslem, osolíme a před dokončením přidáme nasekanou listovou petržel.
Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí, osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa.
Listové saláty smícháme s rajčaty nakrájenými na kousky a namarinujeme zálivkou, kterou připravíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli, pepře a cukru. Přidáme bazalku a listovou petržel natrhané na menší kousky a zamícháme.
Z kuřecích prsou odstraníme párátka a podáváme s listovým salátem a pečenými bramborami s petrželkou, omáčku podáváme v misce zvlášť.