Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Smažená kuřecí prsa s bylinkovým máslem


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuřecí prsa

  • 720 g kuřecích prsou s kostí bez kůže Řezníkova čerstvá porce (4 řízky)
  • 100 g bylinkového másla (4 lžíce másla, 1 lžička worcestrové omáčky, sůl, pepř, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, listová petržel, čerstvá bazalka, citronová šťáva)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na obalování
  • 1 vejce „M“ na obalování
  • strouhanka Castello na obalování
  • přepuštěné máslo na smažení

Opečené brambory

  • 200 g vařených brambor ve slupce (menší kusy)
  • řepkový olej Promienna
  • listová petržel

Omáčka

  • 2 polév. lž. majonézy Mikado
  • 2 polév. lž. smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 2 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • bílý vinný ocet Acentino na zředění v případě potřeby

Salát

  • 400 g mix listových salátů (polníček, rukola, insalatina)
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 citron (šťáva)
  • cukr krystal Castello
  • čerstvá bazalka
  • cukrářský sáček
  • pečicí plech
  • párátka

POSTUP

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa vykostíme a získáme tak 4 řízky, které nařízneme tak, že vznikne kapsa. Vzniklou kapsu naplníme pomocí cukrářského sáčku bylinkovým máslem, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Smažíme pomalu na přepuštěném másle, poté ještě dopečeme 7 – 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu.

Opečené brambory

Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v pánvi s přepuštěným máslem, osolíme a před dokončením přidáme nasekanou listovou petržel.

Omáčka

Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí, osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa.

Salát

Listové saláty smícháme s rajčaty nakrájenými na kousky a namarinujeme zálivkou, kterou připravíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli, pepře a cukru. Přidáme bazalku a listovou petržel natrhané na menší kousky a zamícháme.

Servírování

Z kuřecích prsou odstraníme párátka a podáváme s listovým salátem a pečenými bramborami s petrželkou, omáčku podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU