Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Silvestrovské drinky

S koncem roku přichází čas i na rodinné oslavy a s nimi spojené silvestrovské drinky. Vyzkoušejte si letos namíchat něco nového – podle barmanského návodu Romana Pauluse. Ten připravil jeden studený drink s ginem, Bitterolem a bezinkovým džusem a druhý teplý – punč s whisky, jablečnou šťávou, medem a citronem. Tento hřejivý drink vás nepotěší jen na Silvestra, ale i jakýkoliv jiný zimní večer, když se budete chtít trochu zahřát.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Studený drink

  • led
  • 40 ml ginu Castelgy
  • 20 ml Bitterolu
  • 10 ml sirupu z bezového květu
  • měsíček grepu
  • perlivá voda na dolití

Teplý punč:

  • 20 ml whisky Queen Margot
  • 100 ml 100% jablečného džusu
  • 5 ml medu
  • 5 ml vody
  • 3 × hřebíčky
  • 1 × špetka skořice
  • 1 × lžička citronové šťávy + kolečko na ozdobu
  • 1 × tyčinka skořice
  • long sklenice
  • skleněný hrníček
  • sítko
  • kovové brčko
  • dlouhá lžička

POSTUP

Studený drink:

Sklenici naplníme kostkami ledu, přidáme gin, Bitterol, sirup a dolijeme perlivou vodou po okraj. Dlouhou lžičkou lehce promícháme, ozdobíme měsíčkem grepu a podáváme s brčkem.

Teplý drink:

Whisky, džus, koření, medovou vodu (rozmícháme med s vodou v poměru 1:1) a citronovou šťávu dáme do rendlíku a prohřejeme asi na 50 °C. Poté nápoj skrz sítko lijeme do skleněného hrnku, ozdobíme kolečkem citronu a tyčinkou skořice.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU