Sendvič s trhaným vepřovým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte skvělý sendvič s trhaným vepřovým masem podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 × mrkve
  • 1 × cibule
  • 150 ml balsamica Acentino
  • 125 g pomazánky z čerstvého sýra Goldessa classic Milbona
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (pažitka, listová petržel)
  • 1 × citron
  • 2 × zelené papriky
  • 2 × červené cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g rukoly
  • 1 × balení máslového toastového chleba Rivercote

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 720 kJ / 650 kcal

Bílkoviny

32,30 g

Tuky

29,80 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

62,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Trhané maso

01.Maso rozdělíme na menší kousky, prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a opepříme. Přendáme na plech, přidáme 2 mrkve nakrájené na hranolky, cibuli nakrájenou na měsíčky, čerstvý rozmarýn, podlijeme vodou a ochutíme balsamicem. Pečeme přikryté alobalem doměkka v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny, po hodině pečení odstraníme alobal. Upečené maso, necháme trochu vychladnout a rukama natrháme na kousky.

Bylinková pomazánka

02.Do pomazánky z čerstvého sýra vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme.

Salát

03.Zbylé mrkve, červené cibule a papriky nakrájíme na tenké proužky a přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku bez semínek. Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a na závěr přidáme rukolu.

Servírování

04.Toastový chléb natřeme bylinkovou pomazánkou, přidáme zeleninový salát a trhané maso. Pokapeme výpekem a přikryjeme druhým toastovým chlebem namazaným pomazánkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo