Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 20 min.

Sendvič s trhaným vepřovým masem

Ochutnejte skvělý sendvič s trhaným vepřovým masem podle Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřové plece bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 × mrkve
  • 1 × cibule
  • 150 ml balsamica Acentino
  • 125 g pomazánky z čerstvého sýra Goldessa classic Milbona
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (pažitka, listová petržel)
  • 1 × citron
  • 2 × zelené papriky
  • 2 × červené cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g rukoly
  • 1 × balení máslového toastového chleba Rivercote
  • plech na pečení
  • alobal

POSTUP

Trhané maso

Maso rozdělíme na menší kousky, prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a opepříme. Přendáme na plech, přidáme 2 mrkve nakrájené na hranolky, cibuli nakrájenou na měsíčky, čerstvý rozmarýn, podlijeme vodou a ochutíme balsamicem. Pečeme přikryté alobalem doměkka v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny, po hodině pečení odstraníme alobal. Upečené maso, necháme trochu vychladnout a rukama natrháme na kousky.

Bylinková pomazánka

Do pomazánky z čerstvého sýra vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme.

Salát

Zbylé mrkve, červené cibule a papriky nakrájíme na tenké proužky a přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku bez semínek. Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a na závěr přidáme rukolu.

Servírování

Toastový chléb natřeme bylinkovou pomazánkou, přidáme zeleninový salát a trhané maso. Pokapeme výpekem a přikryjeme druhým toastovým chlebem namazaným pomazánkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.