Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Scones

Víte, co jsou to scones? Jedná se o původem anglickou sladkou specialitu, kterou si můžete dopřát jako svačinku nebo vydatnou snídani. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit těsto s vanilkovým cukrem a kypřicím práškem – jedná se tedy o jednoduché nekynuté těsto. Do scones můžete přimíchat vše, co máte rádi – rozinky, sušené ovoce, čokoládu, anebo je nechat jen tak! Scones se pečou jen 10 minut a nejlépe chutnají ještě teplé, tak honem na ně!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny na 6 ks

  • 350 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 1 × vanilkový lusk
  • 3 × lžíce moučkového cukru
  • 1 × kypřicí prášek
  • 1 × lžička citronové šťávy
  • 85 g másla
  • 175 ml plnotučného mléka
  • 1 × špetka soli
  • 1 × vejce na potření
  • (rozinky)
  • máslo, džem a šlehačka k podávání
  • struhadlo
  • váleček
  • kulaté vykrajovátko
  • pečicí plech
  • pečicí papír

POSTUP

Mouku smícháme se semínky z vanilkového lusku (nebo vanilkovým cukrem), moučkovým cukrem, kypřicím práškem, špetkou soli, citronovou šťávou a studeným nahrubo nastrouhaným máslem. Po promíchání přidáme mléko. Rukama vypracujeme drobivé těsto, se kterým rychle pracujeme.

Tip: Do těsta můžeme přidat i rozinky.

Vyválíme asi 2 cm vysoký plát, ze kterého vypichujeme asi 8 cm velká kolečka. Ta poté pokládáme na plech s pečicím papírem.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 10 minut do růžova.

Podáváme ještě teplé namazané máslem a ochucené džemem a případně i šlehačkou.

Tip: Jak připravit domácí vanilkový cukr se dozvíte v triku Lidl Cukrárny zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU