Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mouku smícháme se semínky z vanilkového lusku (nebo vanilkovým cukrem), moučkovým cukrem, kypřicím práškem, špetkou soli, citronovou šťávou a studeným nahrubo nastrouhaným máslem. Po promíchání přidáme mléko. Rukama vypracujeme drobivé těsto, se kterým rychle pracujeme.
Tip: Do těsta můžeme přidat i rozinky.
Vyválíme asi 2 cm vysoký plát, ze kterého vypichujeme asi 8 cm velká kolečka. Ta poté pokládáme na plech s pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 10 minut do růžova.
Podáváme ještě teplé namazané máslem a ochucené džemem a případně i šlehačkou.
Tip: Jak připravit domácí vanilkový cukr se dozvíte v triku Lidl Cukrárny zde