Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce nalijeme víno, trochu vody a přisypeme goji. Vaříme na mírném plameni, až trochu změknou.
Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme lístky tymiánu a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Zároveň můžeme v pánvi opéct i plátky prosciutta dokřupava. Opečená kuřecí prsa zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočívat. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.
Omytá a osušená salátová srdíčka nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Přidáme hroznové víno překrojené na poloviny, scezené goji a kousky gorgonzoly. Salát ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a promícháme. Přidáme ořechy, které jsme předtím zlehka opekli, a křupavé prosciutto nakrájené na menší kousky a opět promícháme.
Tip: Na přípravu salátu můžeme použit i insalatinu a rukolu.
Na talíř naservírujeme porci salátu, plátky kuřecích prsou a posypeme hoblinkami parmezánu.