Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zakysanou smetanu dáme do sítka vyloženého gázou, položíme nad misku a necháme odstát asi 1 hodinu. Ze smetany steče přebytečná tekutina a bude tak hustší a lahodnější.
Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme) a na chvíli ponoříme do studené vody. V osolené vroucí vodě jej krátce blanšírujeme (tzn. asi 2 minuty povaříme), aby trochu změkl. Schwarzwaldskou šunku nakrájíme na širší proužky a restujeme 2 až 3 minuty v rozpálené pánvi bez tuku. Přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu, na tenké plátky nakrájený česnek a na menší kousky nakrájená sušená rajčata. Pokapeme trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Blanšírovaný chřest překrojíme na poloviny a přidáme do pánve. Lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, spolu s hráškem přidáme k zelenině a krátce orestujeme. Salát ochutíme trochou citronové šťávy a promícháme.
Salát servírujeme na talíř, ozdobíme smetanou a posypeme natrhanými lístky čerstvé máty.