Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Salát do sklenice s kuřecím masem, čočkou a italským dresinkem

Nejenom že salát do sklenice krásně vypadá, ale taky se skvěle hodí jako lehký oběd na výlet nebo do práce. Naši čerstvostrážci dbají na to, abyste si všechny suroviny mohli nakoupit v té nejlepší kvalitě, a šéfkuchař Roman Paulus připravil recept, díky kterému si jeden takový salát ve sklenici můžete připravit sami doma. Kromě křupavé zeleniny a kuřecích prsou orestovaných s rozmarýnem si pochutnáte i na italském dresinku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g kuřecí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 8 × stroužek česnek
  • 200 g červená čočka Campo Largo
  • 300 g mrkev
  • 300 g kedlubna
  • 300 g ředkvičky
  • 100 g červená cibule
  • 4 × lžíce slunečnicová semínka Alesto
  • 125 g polníček
  • 100 g balkánský sýr Pilos
  • italský dresink

POSTUP

Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi s rozpáleným olivovým olejem opečeme z obou stran a ke konci přidáme lístky čerstvého rozmarýnu a rozmáčklé stroužky česneku.

Tip: Když přidáte do pánve bylinky a olej začne prskat, je možné, že se v pánvi od hořáku zapálí oheň. V takovém případě buďte velmi opatrní, oheň nechte dohořet a jídlo klasicky dokončete.  

Vypneme plamen, maso přiklopíme pokličkou a necháme dojít. 

Červenou čočku zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 20 minut nabobtnat. Následně scedíme.

Mrkev a kedlubnu oloupeme a ředkvičky očistíme. Mrkev škrabkou nakrájíme na tenké plátky, kedlubnu na nudličky a ředkvičky bez listů na poloviny. 

Do vysoké sklenice vrstvíme postupně italský dresink, spařenou červenou čočku, najemno nasekanou červenou cibuli, plátky mrkve, poloviny ředkviček, proužky kedlubny a vrstvy prokládáme rozdrobeným balkánským sýrem. 

Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Nakonec vložíme polníček, nakrájené upečené kuřecí maso a zasypeme semínky.

Sklenici zavřeme a před konzumací vyklopíme na hluboký talíř.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 697 kcal, 50 g bílkovin, 39 g sacharidů, 34 g tuků, 21 g vlákniny.

Tip: Salát do sklenice je vhodný zejména jako oběd na druhý den. Delší skladování nedoporučujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.