Kuřecí maso osolíme a opepříme. V pánvi s rozpáleným olivovým olejem opečeme z obou stran a ke konci přidáme lístky čerstvého rozmarýnu a rozmáčklé stroužky česneku.
Tip: Když přidáte do pánve bylinky a olej začne prskat, je možné, že se v pánvi od hořáku zapálí oheň. V takovém případě buďte velmi opatrní, oheň nechte dohořet a jídlo klasicky dokončete.
Vypneme plamen, maso přiklopíme pokličkou a necháme dojít.
Červenou čočku zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 20 minut nabobtnat. Následně scedíme.
Mrkev a kedlubnu oloupeme a ředkvičky očistíme. Mrkev škrabkou nakrájíme na tenké plátky, kedlubnu na nudličky a ředkvičky bez listů na poloviny.
Do vysoké sklenice vrstvíme postupně italský dresink, spařenou červenou čočku, najemno nasekanou červenou cibuli, plátky mrkve, poloviny ředkviček, proužky kedlubny a vrstvy prokládáme rozdrobeným balkánským sýrem.
Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Nakonec vložíme polníček, nakrájené upečené kuřecí maso a zasypeme semínky.
Sklenici zavřeme a před konzumací vyklopíme na hluboký talíř.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 697 kcal, 50 g bílkovin, 39 g sacharidů, 34 g tuků, 21 g vlákniny.
Tip: Salát do sklenice je vhodný zejména jako oběd na druhý den. Delší skladování nedoporučujeme.