Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme olej, nasypeme rýži, osolíme a krátce opražíme. Potom ji zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch. Promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut.
Do větší pánve s rozehřátým olejem postupně dáme nadrobno nakrájenou cibuli, chorizo, česnek, pálivé papričky zbavené semínek, mleté maso, sůl a pepř. Restujeme, dokud směs nezíská zlatohnědou barvu. Posypeme kmínem, přidáme na menší kousky natrhané nebo překrojené olivy. Podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme rajčaty a promícháme. Do hotové směsi přisypeme připravenou rýži, dochutíme nasekanou listovou petrželí a opět promícháme.
Rýži servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Dozdobíme lístky polníčku a půlkou citronu.