Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Rychlé penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano

Těstoviny jsou většinou hotové za pár minut. To platí i o receptu na penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • 400 g penne rigate Combino
  • sůl
  • 8 stroužků česneku
  • olivový olej Luccese
  • 100 ml bílého vína Soave classico
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Nostia
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 cherry rajčat
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Penne rigate

Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě, poté scedíme přes sítko. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.

Omáčka

Oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, které pomalu orestujeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Česnek opékáme dozlatova, nesmí se ale spálit. Podlijeme bílým vínem, necháme krátce povařit, přidáme krájená rajčata, opepříme a trochu osolíme.

Příprava 2 porcí

Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit maximálně 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených penne přímo ze sítka. Promícháme a přidáme na čtvrtky nakrájená 4 cherry rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.

Servírování

Penne servírujeme v hlubokém talíři bohatě posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano. Před podáváním ještě opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU