Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě, poté scedíme přes sítko. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, které pomalu orestujeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Česnek opékáme dozlatova, nesmí se ale spálit. Podlijeme bílým vínem, necháme krátce povařit, přidáme krájená rajčata, opepříme a trochu osolíme.
Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit maximálně 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených penne přímo ze sítka. Promícháme a přidáme na čtvrtky nakrájená 4 cherry rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.
Penne servírujeme v hlubokém talíři bohatě posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano. Před podáváním ještě opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.