Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Postupně do něj vložíme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno, celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Z umytého a osušeného sumečka připravíme filety, které zbavíme kůže, nakrájíme na větší kousky a ochutíme solí a pepřem.
Když je základ orestovaný, kousky ryby ještě obalíme v mouce a vložíme k základu. Podle potřeby pokapeme olejem a restujeme dozlatova. Mezitím nakrájíme cuketu na malé kousky. Opečenou rybu zaprášíme mletou papriku a na mírném plameni ještě krátce restujeme. Přisypeme cuketu, podlijeme vínem a vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Přilijeme vroucí vodu nebo vývar tak, aby byl paprikáš zalitý.
Tip: Jak připravit domácí rybí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Těsně před dokončením přidáme rozmrazený hrášek, smetanu, máslo a citronovou šťávu.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme krajíce ciabatty.
Rybí paprikáš podáváme s opečenou ciabattou a posypaný nasekanou listovou petrželí.