Rybí krokety:
Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
V druhém hrnci připravíme vývar z 700 ml vody, vína, soli, pepře, bylinek, dvou plátků citronu a lžíce olivového oleje. Asi 5 minut povaříme.
Následně do vývaru vložíme kousky ryby a krátce asi 3 minuty vaříme do měkka.
Uvařené brambory přecedíme a rozšťoucháme. Přidáme k nim uvařenou a na malé kousky natrhanou štiku zbavenou kostí, vejce, sůl a pepř. Důkladně promícháme. Krokety tvarujeme pomocí lžíce a vkládáme do rozpáleného řepkového oleje. Opečeme ze všech stran dozlatova. Hotové vyndáme na talíř s papírovou utěrkou a necháme okapat.
Petrželové pesto:
Hrst listové petržele nasekáme nadrobno, smícháme s najemno nastrouhaným parmezánem, mletými mandlemi, solí, pepřem, olivovým olejem, šťávou z poloviny citronu a nastrouhaným stroužkem česneku. Důkladně promícháme, podle potřeby přilijeme olej tak, aby vzniklo husté pesto, které dochutíme solí a pepřem.
Míchaný salát:
Do salátu přidáme nakrájená sušená rajčata, přepůlené olivy, šťávu z poloviny citronu, olivový olej, sůl a pepř. Zlehka promícháme.
Servírování:
Rybí krokety servírujeme s petrželovým pestem a salátem.