Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Rybí krokety ze štiky s petrželovým pestem

Ryba na talíři může mít mnoho jiných podob, než je známé filé nebo rybí prsty. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na skvělé rybí krokety ze štiky. Naučíte se, jak správně připravit rybu – jak štiku naporcovat a uvařit ve vývaru s bílým vínem. Krokety pak připravíte ze směsi vařené štiky, brambor a vejce. Celé jídlo navíc ozdobí pesto z petrželové natě, parmezánu a mletých mandlí. Můžeme vám slíbit, že si pochutná naprosto každý!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 ml bílého suchého vína
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, pažitka, listová petržel)
  • 1 × citronu
  • olivový olej Primadonna
  • 250 g štiky severní bez kůže a kostí
  • 2 × vejce „M“
  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 × lžíce strouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 2 × lžíce mletých mandlí Belbake
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 × hrst oliv bez pecek Baresa (zelené, černé)
  • struhadlo
  • šťouchadlo
  • papírové utěrky

POSTUP

Rybí krokety:

Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. 

V druhém hrnci připravíme vývar z 700 ml vody, vína, soli, pepře, bylinek, dvou plátků citronu a lžíce olivového oleje. Asi 5 minut povaříme. 

Následně do vývaru vložíme kousky ryby a krátce asi 3 minuty vaříme do měkka.

Uvařené brambory přecedíme a rozšťoucháme. Přidáme k nim uvařenou a na malé kousky natrhanou štiku zbavenou kostí, vejce, sůl a pepř. Důkladně promícháme. Krokety tvarujeme pomocí lžíce a vkládáme do rozpáleného řepkového oleje. Opečeme ze všech stran dozlatova. Hotové vyndáme na talíř s papírovou utěrkou a necháme okapat.

Petrželové pesto:

Hrst listové petržele nasekáme nadrobno, smícháme s najemno nastrouhaným parmezánem, mletými mandlemi, solí, pepřem, olivovým olejem, šťávou z poloviny citronu a nastrouhaným stroužkem česneku. Důkladně promícháme, podle potřeby přilijeme olej tak, aby vzniklo husté pesto, které dochutíme solí a pepřem.

Míchaný salát:

Do salátu přidáme nakrájená sušená rajčata, přepůlené olivy, šťávu z poloviny citronu, olivový olej, sůl a pepř. Zlehka promícháme. 

Servírování:

Rybí krokety servírujeme s petrželovým pestem a salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.