Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Rump steak na grilu se salátem a vlašskými ořechy

Není nad to dopřát si čas od času pořádný kus masa. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na grilovaný rump steak. Dokáže vám tak, že skvělý hovězí steak nechutná výborně jen z pánve, ale také z grilu. Kromě toho se naučíte připravit i jednoduchý letní salát z ředkviček, okurky a restovaných ořechů, který skvěle doplní domácí medová zálivka.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 400 g rump steaku (2 kusy)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek ředkviček
  • 1 × okurka
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce medu
  • 0,5 × limetky (šťáva)
  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (máta, koriandr)
  • gril
  • alobal
  • kleště na gril

POSTUP

Ořechy orestujeme v suché pánvi. 

Maso očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Grilujeme z obou stran dozlatova. Potom sundáme z grilu a přikryjeme alobalem.

V míse smícháme nakrájené ředkvičky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžíce z ní vydlabeme semínka a nakrájíme jí na menší kostky. Přidáme do mísy spolu s na lupínky nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a polijeme trochou dresinku, který jsme připravili z medu, limetkové šťávy, soli, pepře a oleje. 

Do středu talíře naservírujeme salát, na který rozložíme rump steak nakrájený na tenké plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme dresinkem a dozdobíme lístky máty a koriandru. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.