Rump steak na grilu se salátem a vlašskými ořechy

play Přehrát video recept
Rump steak na grilu se salátem a vlašskými ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Není nad to dopřát si čas od času pořádný kus masa. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na grilovaný rump steak. Dokáže vám tak, že skvělý hovězí steak nechutná výborně jen z pánve, ale také z grilu. Kromě toho se naučíte připravit i jednoduchý letní salát z ředkviček, okurky a restovaných ořechů, který skvěle doplní domácí medová zálivka.


Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 400 g rump steaku (2 kusy)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek ředkviček
  • 1 × okurka
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce medu
  • 0,5 × limetky (šťáva)
  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (máta, koriandr)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 910 kJ / 696 kcal

Bílkoviny

54,90 g

Tuky

44,20 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

24,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy orestujeme v suché pánvi. 

02.Maso očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Grilujeme z obou stran dozlatova. Potom sundáme z grilu a přikryjeme alobalem.

03.V míse smícháme nakrájené ředkvičky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžíce z ní vydlabeme semínka a nakrájíme jí na menší kostky. Přidáme do mísy spolu s na lupínky nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a polijeme trochou dresinku, který jsme připravili z medu, limetkové šťávy, soli, pepře a oleje. 

04.Do středu talíře naservírujeme salát, na který rozložíme rump steak nakrájený na tenké plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme dresinkem a dozdobíme lístky máty a koriandru. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo