Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Není nad to dopřát si čas od času pořádný kus masa. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na grilovaný rump steak. Dokáže vám tak, že skvělý hovězí steak nechutná výborně jen z pánve, ale také z grilu. Kromě toho se naučíte připravit i jednoduchý letní salát z ředkviček, okurky a restovaných ořechů, který skvěle doplní domácí medová zálivka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 910 kJ / 696 kcal
Bílkoviny
54,90 g
Tuky
44,20 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
24,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ořechy orestujeme v suché pánvi.
02.Maso očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Grilujeme z obou stran dozlatova. Potom sundáme z grilu a přikryjeme alobalem.
03.V míse smícháme nakrájené ředkvičky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžíce z ní vydlabeme semínka a nakrájíme jí na menší kostky. Přidáme do mísy spolu s na lupínky nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a polijeme trochou dresinku, který jsme připravili z medu, limetkové šťávy, soli, pepře a oleje.
04.Do středu talíře naservírujeme salát, na který rozložíme rump steak nakrájený na tenké plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme dresinkem a dozdobíme lístky máty a koriandru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT