Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rukolovo-bazalkové pesto

Pesto z rukoly a bazalky má díky citronové kůře, která se do pesta přidává, skvělou osvěžující chuť. Proto Vám doporučujeme připravit jej na letní grilovačku, skvěle se hodí ke grilované zelenině, zejména cuketě nebo paprice. Pesto uchovávejte v lednici, zde Vám vydrží dokonce až několik týdnů, i když si můžete být jisti, že zmizí mnohem dřív.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Rukolovo-bazalkové těsto

  • 1 stroužek česneku
  • 50 g rukoly
  • ½ svazku bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron (kůra)
  • 30 g lískových ořechů
  • 50 ml lněného oleje
  • 2 lžíce pecorina
  • 50 ml extra panenského olivového oleje

POSTUP

Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme nakrájenou rukolu a bazalku, nastrouhanou citronovou kůru, lískové ořechy, přilijte lněný olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU