Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso rozřízneme na velký plát, překryjeme fólií a naklepeme.
Scezená rajčata nakrájíme na větší kusy, sýr nastrouháme, bylinky nasekáme nahrubo, vše rozmixujeme a získáme tak hrubou pastu, kterou můžeme naředit olivovým olejem pro snazší mixování.
Maso osolíme, opepříme, potřeme do dvou třetin hořčicí a připravenou pastou. Zarolujeme, svážeme provázkem a dáme do pekáče. Před pečením ještě jednou osolíme, posypeme sekaným zázvorem, zakápneme medem, podlijeme černým pivem, přidáme pár větviček čerstvého rozmarýnu a tymiánu, celé stroužky česneku a přikryjeme alobalem.
Pečeme při 160 °C do měkka (asi 1 hodinu pod alobalem, pak alobal sundáme a asi 1 hodinu dopékáme), v průběhu pečení podléváme výpekem. Před podáváním zbavíme provázku.
Výpek z hotového masa přecedíme přes sítko (česnek můžeme propasírovat) a krátce svaříme.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a povaříme v osolené vodě do měkka, scedíme. Čočku uvaříme podle návodu.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme očištěné žampióny nakrájené na čtvrtky. Po chvilce přidáme předvařené batáty, nahrubo nakrájenou šalotku, nakonec vařenou čočku a lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka. Podáváme s naporcovanou pečenou roládou, česnekem a svařenou omáčkou, kterou můžeme dát do mističky zvlášť.