Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Roláda z vepřové kýty s balsamicovou čočkou

Takhle dobrou roládu jste ještě neměli! Vepřová roláda podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální tip na nedělní oběd pro celou rodinu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kýta

  • 150 × černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 3 × lžíce strouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 50 g okapaných sušených rajčat v olivovém oleji Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 800 g vepřová kýta Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Select
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × cibule
  • 1 × palička česneku
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Čočka

  • 300 g namočené čočky Campo Largo
  • 4 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna + na ozdobu
  • 40 g mrkve
  • 30 g petržele
  • 30 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • krémové jahodové balsamico Italiamo
  • čerstvá máta
  • 1 × citron (kůra)
  • ruční mixér se sekáčkem
  • palička na maso
  • potravinová fólie
  • provázek
  • šťouchadlo

POSTUP

Kýta:

Olivy, bazalku, sýr a sušená rajčata rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle potřeby.

Vepřovou kýtu rozřízneme, naklepeme pod potravinovou fólií, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky šunky, potřeme olivovou náplní, zarolujeme a stáhneme provázkem. Vložíme do pekáče se snítkou rozmarýnu, na čtvrtiny nakrájenými neoloupanými cibulemi, neloupanými stroužky česneku a trochou vody. Za občasného přelévání a obracení pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.

Čočka:

Předem přes noc namočíme čočku.

V hrnci s rozehřátým olivovým olejem restujeme mrkev, petržel a oba celery nakrájené na kostičky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, necháme zpěnit, přidáme namočenou čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka, dochutíme solí, pepřem, máslem a krémovým balsamicem. Část čočky rozšťoucháme pro zahuštění. Uvařenou čočku dokončíme nasekanou čerstvou mátou a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.

Servírování:

Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme spolu s balsamicovou čočkou, pečenou cibulí a česnekem, ozdobené lístky bazalky a pokapané olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.