Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Olivy, bazalku, sýr a sušená rajčata rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
Vepřovou kýtu rozřízneme, naklepeme pod potravinovou fólií, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky šunky, potřeme olivovou náplní, zarolujeme a stáhneme provázkem. Vložíme do pekáče se snítkou rozmarýnu, na čtvrtiny nakrájenými neoloupanými cibulemi, neloupanými stroužky česneku a trochou vody. Za občasného přelévání a obracení pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.
Předem přes noc namočíme čočku.
V hrnci s rozehřátým olivovým olejem restujeme mrkev, petržel a oba celery nakrájené na kostičky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, necháme zpěnit, přidáme namočenou čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka, dochutíme solí, pepřem, máslem a krémovým balsamicem. Část čočky rozšťoucháme pro zahuštění. Uvařenou čočku dokončíme nasekanou čerstvou mátou a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme spolu s balsamicovou čočkou, pečenou cibulí a česnekem, ozdobené lístky bazalky a pokapané olivovým olejem.