Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Roláda s Paloučkem

Podívejte se, jak snadno a rychle připravit chutnou roládu s krémovou náplní. S receptem Markéty Krajčovičové to určitě zvládnete!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Piškot

  • 4 × vejce "M"
  • 80 g cukru krystal Castello
  • 80 g hladké mouky Castello

Krém

  • 600 g Paloučku Pilos
  • 70 g cukru moučka Castello

Malinová omáčka

  • 200 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 200 ml polosladkého červeného vína
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

Na ozdobu

  • 150 g vlašských ořechů Alesto
  • cukr moučka Castello
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • ruční mixér
  • pečicí plech (30 x 40 cm)
  • metlička

POSTUP

Piškot

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem v robotu. Po chvíli přisypeme mouku, snížíme otáčky a pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme na pečicím papírem vyložený plech a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20-25 minut. Piškot ještě vlažný stočíme do rolády.

Krém

V míse smícháme Palouček s cukrem.

Malinová omáčka

Do hrnce dáme maliny, přilijeme víno, přisypeme cukr a směs chvíli povaříme.

Roláda

Stočenou roládu rozvineme a po celém povrchu potřeme asi 3/4 připravené náplně. Poté znovu srolujeme a vložíme do lednice.

Mezitím nasekáme nahrubo ořechy. Roládu nakonec potřeme po celém povrchu tenkou vrstvou krému a posypeme kousky pražených nasekaných ořechů.

Sevírování

Na mělký talíř položíme porci rolády a vedle nalijeme sběračku malinové omáčky a nasypeme trochu moučkového cukru pro dekoraci.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.