Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Roastbeef s pečenými brambory, červenou řepou a křenovým dipem

Nízký roštěnec, roastbeef nebo po česku rostbíf je skvělé maso, které chutná výborně jak pečené, tak za studena. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém ho připravil pečený společně s bramborovou přílohou a skvělým křenovým dipem se zakysanou smetanou a medem. Naučíte se roastbeef očistit, namarinovat ho v hořčici a oleji a také správně zatáhnout před pečením v pánvi. Až se bude s brambory péct, stihnete po sobě nejenom uklidit, ale také připravit křenový dip nebo červenou řepu s cibulí, díky které bude celé jídlo příjemně osvěžující.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roastbeef

  • 1 kg roastbeef (hovězí nízký roštěnec)
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lžíce kremžská hořčice Kania
  • olivový olej Primadonna Pečené brambory:

Pečené brambory

  • 500 g brambory
  • čerstvý rozmarýn
  • 5 × stroužek česnek

Křenový dip

  • 150 g zakysaná smetana Pilos
  • 1 × lžíce sterilizovaný strouhaný křen Kania
  • 1 × lžička med
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × citron (kůra)

Salát z červené řepy

  • 1 × červená cibule
  • 200 g červená řepa
  • balzamikový ocet Italiamo

POSTUP

Roastbeef:

Maso očistíme, potřeme ho nastrouhaným česnekem, osolíme a opepříme z obou stran. Potřeme kremžskou hořčicí, pokapeme olejem, přikryjeme alobalem a marinujeme přibližně 2 hodiny, ideálně přes noc. 

Namarinovaný roastbeef opečeme v rozpálené pánvi. V případě potřeby přilijeme olej. Opečené maso přendáme na plech, polijeme olejem a dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.

Pečené brambory:

Brambory omyjeme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Ochutíme solí, pepřem, olejem, natrhaným rozmarýnem a rozmáčklými stroužky česneku. Promícháme a přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

Křenový dip:

V míse promícháme zakysanou smetanu, křen, med, šťávu i kůru z citronu, sůl a pepř. Dip necháme odpočinout v lednici. 

Salát z červené řepy:

V míse promícháme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, menší kousky červené řepy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a balzamikovým octem. 

Servírování: 

Roastbeef na závěr osolíme, opepříme a servírujeme s opečenými brambory, křenovým dipem a salátem z červené řepy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.