Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na zeleninové rizoto podávané se sumečkem africkým.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 933 kJ / 701 kcal
Bílkoviny
38,60 g
Tuky
33,00 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
2,04 g
Sacharidy
57,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bobkovými listy. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájený fenykl a cherry rajčata nakrájená na poloviny nebo čtvrtiny. Jakmile zelenina trochu změkne, přisypeme rýži Arborio a nasekaný tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme rajčata a promícháme. Teplý vývar přidáváme k rizotu postupně po naberačkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimícháme 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme pár minut odpočívat.
02.Mezitím připravíme ze sumečka filety a odstraníme kůži. Každý filet rozdělíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany dozlatova. Na konec přidáme 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.
03.Na talíř naservírujeme rizoto a na něj 1 – 2 kousky sumečka. Dozdobíme listy rukoly a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT