Rizoto se sumečkem africkým, cherry rajčaty a fenyklem

play Přehrát video recept
Rizoto se sumečkem africkým, cherry rajčaty a fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na zeleninové rizoto podávané se sumečkem africkým.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 700 g sumeček africký
  • 1 × cibule
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • 1 × fenykl
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g rýže arborio Italiamo
  • čerstvý tymián
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 1500 ml teplého nesoleného zeleninového vývaru
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 933 kJ / 701 kcal

Bílkoviny

38,60 g

Tuky

33,00 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,04 g

Sacharidy

57,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bobkovými listy. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájený fenykl a cherry rajčata nakrájená na poloviny nebo čtvrtiny. Jakmile zelenina trochu změkne, přisypeme rýži Arborio a nasekaný tymián. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme rajčata a promícháme. Teplý vývar přidáváme k rizotu postupně po naberačkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimícháme 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme pár minut odpočívat.

02.Mezitím připravíme ze sumečka filety a odstraníme kůži. Každý filet rozdělíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany dozlatova. Na konec přidáme 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme rizoto a na něj 1 – 2 kousky sumečka. Dozdobíme listy rukoly a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo