Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje na mírném ohni. Přidáme bobkové listy, rýži, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se víno zredukuje, po sběračkách přidáváme teplý vývar (aby byla rýže vždy jen trochu namočená), osolíme a opepříme. Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájeného lososa zbaveného kůže a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Vaříme za občasného podlévání teplým vývarem, aby vzniklo krémové rizoto. Bobkové listy vyjmeme a přidáme rozmražený hrášek. Po uvaření rýže (asi 20 minut) přidáme nahrubo nastrouhaný sýr. Odstavíme a vmícháme máslo. Ochutíme citronovou šťávou a nahrubo nakrájenými lístky bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odpočívat.
Rizoto naservírujeme do středu mělkého talíře, ozdobíme malými lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.