Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Připravte si osvědčenou klasiku v podání Marcela Ihnačáka – rizoto s kuřecím masem a zeleninou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 chlazené kuře Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 1 mrkev
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 150 g hnědých a bílých žampionů
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g mraženého hrášku Chira
  • 125 g čerstvého špenátu
  • sítko
  • hlubší pánev nebo wok
  • zapékací mísa

POSTUP

Pečené kuře

Omyté a osušené kuře důkladně osolíme a opepříme, přendáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. V průběhu pečení přeléváme výpekem. Upečené kuře naporcujeme.

Zeleninové rizoto

Rýži vaříme v osolené vodě doměkka (15 – 20 minut). Občas promícháme, aby se neslepila. Uvařenou rýži propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.

Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky, česnek a pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno a opečeme v rozehřáté wok pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny, promícháme a chvíli opékáme. Vmícháme na menší kousky nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky, přidáme máslo a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Zlehka promícháme, osolíme a opepříme. Přidáme rozmrazený hrášek, rýži a omyté a osušené lístky špenátu a ještě jednou zlehka promícháme.

Tip: Aby bylo rizoto šťavnatější, můžeme přilít trochu výpeku z kuřete.

Servírování

Rizoto podáváme v hlubším talíři, na něj položíme porci upečeného kuřete a posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU