Rib eye steak se slaninou, batáty, špenátem a smetanovým dipem

play Přehrát video recept
Rib eye steak se slaninou, batáty, špenátem a smetanovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rib eye steak neboli steak z vysokého roštěnce patří mezi ty prorostlejší a tím pádem i šťavnatější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák ho tentokrát připravuje se smetanovým dipem s čerstvou pažitkou a citronovou kůrou. Jako příloha se skvěle hodí pečené batáty a pomyslnou třešničkou na dortu je krátce dušený čerstvý špenát a voňavá smažená slaninka. 

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × batáty
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × rib eye steak
  • 3 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 2 × plátek anglická slanina Pikok
  • 100 g zakysaná smetana Pilos
  • čerstvá pažitka
  • 1 × citron (kůra)
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × hrst mladý špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 505 kJ / 1 078 kcal

Bílkoviny

65,20 g

Tuky

77,10 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

35,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Batáty oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. 

02.Steak opepříme, pokapeme olejem a opečeme v pánvi z obou stran. Před dokončením osolíme a přidáme na maso plátek másla. Nakonec pokapeme šťávou z citronu, pánev stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a maso necháme chvíli odpočinout.

03.V další pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny.

04.V míse smícháme zakysanou smetanu, nadrobno nasekanou pažitku, kůru z citronu, sůl, pepř a pár kapek oleje. 

05.V pánvi opečeme na oleji plátky česneku, přidáme 2 lžíce másla a špenát, osolíme, opepříme, promícháme a chvíli restujeme. 

06.Pečené batáty podáváme se steakem, špenátem a smetanovým dipem přelité výpekem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo