 
  Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Rib eye steak neboli steak z vysokého roštěnce patří mezi ty prorostlejší a tím pádem i šťavnatější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák ho tentokrát připravuje se smetanovým dipem s čerstvou pažitkou a citronovou kůrou. Jako příloha se skvěle hodí pečené batáty a pomyslnou třešničkou na dortu je krátce dušený čerstvý špenát a voňavá smažená slaninka.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
4 505 kJ / 1 078 kcal
Bílkoviny
65,20 g
Tuky
77,10 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
35,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Batáty oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
02.Steak opepříme, pokapeme olejem a opečeme v pánvi z obou stran. Před dokončením osolíme a přidáme na maso plátek másla. Nakonec pokapeme šťávou z citronu, pánev stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a maso necháme chvíli odpočinout.
03.V další pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny.
04.V míse smícháme zakysanou smetanu, nadrobno nasekanou pažitku, kůru z citronu, sůl, pepř a pár kapek oleje.
05.V pánvi opečeme na oleji plátky česneku, přidáme 2 lžíce másla a špenát, osolíme, opepříme, promícháme a chvíli restujeme.
06.Pečené batáty podáváme se steakem, špenátem a smetanovým dipem přelité výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT