Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do trouby vložíme prázdný plech na muffiny a rozehřejeme na 180 °C. Do každé formičky nalejeme do výšky 1 cm rostlinný olej a zahřejeme. Mezitím připravíme těsto. V misce smícháme mouku, špetku soli, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto nalejeme do rozpálených formiček na muffiny (s olejem) asi do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Prvních 15 minut troubu nesmíme otevřít. Upečené pudinky opatrně vyjmeme z formy a přendáme na kuchyňské utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Omyté a osušené rib eye steaky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatohněda. Poté je vyjmeme na talíř a necháme odležet.
Do pánve s výpekem přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme kousek másla, dijonskou hořčici a chvíli restujeme. Podlejeme hovězím vývarem a důkladně promícháme. Chvíli povaříme a zjemníme smetanou. Do omáčky vložíme steaky a asi 1 minutu je prohříváme.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme v suché rozpálené pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Po orestování cibule přidáme oblanšírované fazolové lusky a krátce zahřejeme. Nakonec osolíme a opepříme.
Na talíř dáme porci restovaných lusků, steak a 1–2 yorkshirské pudinky.
Dijonskou omáčku servírujeme v samostatné misce.