Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Restovaný losos s červenou řepou

Připravte si pečeného lososa s restovanou červenou řepou a smetanovo-medovým dresinkem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g čerstvého lososa
  • 500 g čerstvé červené řepy
  • 3 stroužky česneku
  • svazek čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petrželová nať)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 50 g másla
  • 1 citrón
  • 250 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 polév. lž. květového medu Marlene
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá máta
  • 1 hrst čerstvého polníčku
  • 2 pánve
  • alobal
  • provázek

POSTUP

Červená řepa

Červenou řepu omyjeme a vaříme ve slupce spolu s česnekem a svazkem čerstvých bylinek (tymiánem, rozmarýnem a petrželkou) v osolené vodě asi 1 hodinu doměkka. Pak ji ještě teplou oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou červenou řepu orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nakonec osolíme a opepříme.

Restovaný losos

Z umytého a osušeného lososa odstraníme šupiny. Osolíme ho a opepříme. Lososa opečeme nejprve kůží dolů v pánvi na troše olivového oleje. Je-li kůže křupavá, lososa otočíme, přidáme lahůdkové cibulky rozkrájené na poloviny, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud není cibulka opečená dozlatova. Nakonec přidáme na pánev máslo, které necháme rozpustit. Odsuneme z plamene a lososa pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Pánev přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Smetanový dresink

K zakysané smetaně přimícháme med, šťávu z druhé poloviny citrónu, pepř, sůl a nadrobno nasekané čerstvé bylinky - pažitku a mátu. Důkladně promícháme.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme nejdříve orestovanou červenou řepu s lahůdkovou cibulkou. Na ně položíme porci lososa, přelejeme dresinkem ze zakysané smetany a dozdobíme polníčkem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU