Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si pečeného lososa s restovanou červenou řepou a smetanovo-medovým dresinkem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 368 kJ / 567 kcal
Bílkoviny
25,10 g
Tuky
41,80 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
23,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Červenou řepu omyjeme a vaříme ve slupce spolu s česnekem a svazkem čerstvých bylinek (tymiánem, rozmarýnem a petrželkou) v osolené vodě asi 1 hodinu doměkka. Pak ji ještě teplou oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou červenou řepu orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nakonec osolíme a opepříme.
02.Z umytého a osušeného lososa odstraníme šupiny. Osolíme ho a opepříme. Lososa opečeme nejprve kůží dolů v pánvi na troše olivového oleje. Je-li kůže křupavá, lososa otočíme, přidáme lahůdkové cibulky rozkrájené na poloviny, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud není cibulka opečená dozlatova. Nakonec přidáme na pánev máslo, které necháme rozpustit. Odsuneme z plamene a lososa pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Pánev přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.
03.K zakysané smetaně přimícháme med, šťávu z druhé poloviny citrónu, pepř, sůl a nadrobno nasekané čerstvé bylinky - pažitku a mátu. Důkladně promícháme.
04.Na mělký talíř naservírujeme nejdříve orestovanou červenou řepu s lahůdkovou cibulkou. Na ně položíme porci lososa, přelejeme dresinkem ze zakysané smetany a dozdobíme polníčkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT