Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Červenou řepu omyjeme a vaříme ve slupce spolu s česnekem a svazkem čerstvých bylinek (tymiánem, rozmarýnem a petrželkou) v osolené vodě asi 1 hodinu doměkka. Pak ji ještě teplou oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou červenou řepu orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nakonec osolíme a opepříme.
Z umytého a osušeného lososa odstraníme šupiny. Osolíme ho a opepříme. Lososa opečeme nejprve kůží dolů v pánvi na troše olivového oleje. Je-li kůže křupavá, lososa otočíme, přidáme lahůdkové cibulky rozkrájené na poloviny, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud není cibulka opečená dozlatova. Nakonec přidáme na pánev máslo, které necháme rozpustit. Odsuneme z plamene a lososa pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Pánev přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.
K zakysané smetaně přimícháme med, šťávu z druhé poloviny citrónu, pepř, sůl a nadrobno nasekané čerstvé bylinky - pažitku a mátu. Důkladně promícháme.
Na mělký talíř naservírujeme nejdříve orestovanou červenou řepu s lahůdkovou cibulkou. Na ně položíme porci lososa, přelejeme dresinkem ze zakysané smetany a dozdobíme polníčkem.