Restovaný losos s červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si pečeného lososa s restovanou červenou řepou a smetanovo-medovým dresinkem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 500 g čerstvé červené řepy
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × svazek čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petrželová nať)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 50 g másla
  • 1 × citrón
  • 250 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 × lžíce květového medu Marlene
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá máta
  • 1 × hrst čerstvého polníčku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 368 kJ / 567 kcal

Bílkoviny

25,10 g

Tuky

41,80 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

23,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Červená řepa

01.Červenou řepu omyjeme a vaříme ve slupce spolu s česnekem a svazkem čerstvých bylinek (tymiánem, rozmarýnem a petrželkou) v osolené vodě asi 1 hodinu doměkka. Pak ji ještě teplou oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou červenou řepu orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nakonec osolíme a opepříme.

Restovaný losos

02.Z umytého a osušeného lososa odstraníme šupiny. Osolíme ho a opepříme. Lososa opečeme nejprve kůží dolů v pánvi na troše olivového oleje. Je-li kůže křupavá, lososa otočíme, přidáme lahůdkové cibulky rozkrájené na poloviny, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud není cibulka opečená dozlatova. Nakonec přidáme na pánev máslo, které necháme rozpustit. Odsuneme z plamene a lososa pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Pánev přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Smetanový dresink

03.K zakysané smetaně přimícháme med, šťávu z druhé poloviny citrónu, pepř, sůl a nadrobno nasekané čerstvé bylinky - pažitku a mátu. Důkladně promícháme.

Servírování

04.Na mělký talíř naservírujeme nejdříve orestovanou červenou řepu s lahůdkovou cibulkou. Na ně položíme porci lososa, přelejeme dresinkem ze zakysané smetany a dozdobíme polníčkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo