Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Restovaný lilek

Než začnete s lilkem pracovat, pořádně jej osolte a nechte tzv. vypotit. Tím ho zbavíte vody a typické hořké chutě. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak rychle a snadno připravit restovaný lilek se zeleninou provoněný čerstvými bylinkami. Můžete ho podávat jako přílohu k obědu nebo jako teplý salát k večeři.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Lilek nakrájejíme na plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Po 5 - 10 minutách lilek důkladně osušíme ubrouskem a nakrájejíme na menší kousky.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem lilek ze všech stran opečeme, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu, papriku nakrájenou na kostky a opepříme. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a zakápneme trochou balsamica. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a cherry rajčata rozkrojená na poloviny, nakonec vmícháme nasekanou bazalku a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU