Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pečený bůček je klasika, se kterou vždy zabodujete, ale jestli chcete své strávníky opravdu ohromit, zkuste bůček připravit restovaný a naložený ve výborné marinádě ze zázvoru, česneku, medu a sójové omáčky. Do omáčky na marinování přijde navíc i pálivá paprička, díky čemuž získá bůček ještě více netradiční asijský nádech. Jako přílohu pak vyzkoušejte salát z čínského zelí, ve kterém nechybí ani bílá ředkev, cibule a rajčátka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 933 kJ / 1 418 kcal
Bílkoviny
28,60 g
Tuky
133,20 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
27,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme najemno. Přendáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku, med, olej a šťávu ze 2 limetek. Doplníme 2 nadrobno nasekanými pálivými papričkami, promícháme a odložíme bokem.
02.Z bůčku stáhneme kůži, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, promícháme a dáme na rozehřátou pánev opékat. Na orestovaný bůček nalijeme marinádu, necháme provařit a následně dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
03.Čínské zelí, bílou ředkev a červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Cherry rajčata na čtvrtiny, ½ pálivé papričky nadrobno a lahůdkovou cibulku na plátky. Zeleninu promícháme v míse, zakápneme olejem a šťávou z 1 limetky.
04.Bůček servírujeme se zeleninovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT