Restovaný bůček s pikantní omáčkou a salátem z čínského zelí

play Přehrát video recept
Restovaný bůček s pikantní omáčkou a salátem z čínského zelí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečený bůček je klasika, se kterou vždy zabodujete, ale jestli chcete své strávníky opravdu ohromit, zkuste bůček připravit restovaný a naložený ve výborné marinádě ze zázvoru, česneku, medu a sójové omáčky. Do omáčky na marinování přijde navíc i pálivá paprička, díky čemuž získá bůček ještě více netradiční asijský nádech. Jako přílohu pak vyzkoušejte salát z čínského zelí, ve kterém nechybí ani bílá ředkev, cibule a rajčátka.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžička zázvor
  • 3 × stroužek česnek
  • 100 ml sójová omáčka
  • 2 × lžíce med
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × limetka (šťáva)
  • 3 × pálivá paprička
  • 1 kg bůček
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0,5 × hlávka čínské zelí
  • 0,5 × bílá ředkev
  • 1 × červená cibule
  • 250 g cherry rajčata
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 933 kJ / 1 418 kcal

Bílkoviny

28,60 g

Tuky

133,20 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

4,40 g

Sacharidy

27,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme najemno. Přendáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku, med, olej a šťávu ze 2 limetek. Doplníme 2 nadrobno nasekanými pálivými papričkami, promícháme a odložíme bokem. 

02.Z bůčku stáhneme kůži, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, promícháme a dáme na rozehřátou pánev opékat. Na orestovaný bůček nalijeme marinádu, necháme provařit a následně dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. 

03.Čínské zelí, bílou ředkev a červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Cherry rajčata na čtvrtiny, ½ pálivé papričky nadrobno a lahůdkovou cibulku na plátky. Zeleninu promícháme v míse, zakápneme olejem a šťávou z 1 limetky. 

04.Bůček servírujeme se zeleninovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo