Z bůčku odřízneme kůži. Nakrájíme ho na plátky, které pod fólií naklepeme. Osolíme, opepříme a restujeme v rozpálené grilovací pánvi.
V druhé rozehřáté pánvi s olejem opékáme na menší kousky nakrájenou předvařenou řepu. Osolíme a opepříme.
Jakmile je maso z jedné strany zlatohnědé, obrátíme ho, potřeme hořčicí a posypeme nasekanými lístky rozmarýnu. Do pánve přidáme žampiony nakrájené na menší kousky, čtyři stroužky česneku na plátky a sůl.
Opečený bůček přendáme i s žampiony do poloviny zapékací mísy. K výpeku do pánve přilijeme 100 ml vína. Chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol a nalijeme na maso.
Řepu také podlijeme 100 ml vína a počkáme, dokud se neodpaří. Potom ji dáme do druhé poloviny zapékací mísy a s masem dopékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Křenový dip:
Všechny suroviny promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem do křupava. Jednu stranu potřeme stroužkem česneku.
Rukolu ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olejem.
Servírování:
Na talíř rozložíme nejprve rukolu a potom řepu. Na vrch položíme vepřový bůček i s houbami a přelijeme výpekem. Podáváme s opečeným krajícem chleba a křenovým dipem, který servírujeme v samostatné misce.