Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Restovaný bůček na česneku s červenou řepou a houbami

Pečený vepřový bok zná patrně každý, ale už jste vyzkoušeli restovaný bůček? Přesně tento recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak samotný bůček připravit na restování od správného očištění až po naporcování a naklepání. Pochutnáte si na něm s hrubozrnnou hořčicí, rozmarýnem a žampiony s červenou řepou v podobě skvělé přílohy. Nakonec zvládnete namíchat i skvělý křenový dip, který celý recept příjemně doplní.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bůček

  • 750 g vepřového bůčku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g vařené červené řepy
  • 2 polév. lž. hrubozrnné hořčice Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g hnědých žampionů
  • 50 stroužků česneku
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 1 chléb
  • 1 hrst rukoly
  • ½ citronu (šťáva)

Křenový dip

  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g sterilizovaného křenu Kania
  • 1 hrst sekané pažitky
  • ½ citronu (šťáva)
  • potravinová fólie
  • grilovací pánev
  • zapékací mísa
  • alobal
  • palička na maso

POSTUP

Z bůčku odřízneme kůži. Nakrájíme ho na plátky, které pod fólií naklepeme. Osolíme, opepříme a restujeme v rozpálené grilovací pánvi.

V druhé rozehřáté pánvi s olejem opékáme na menší kousky nakrájenou předvařenou řepu. Osolíme a opepříme. 

Jakmile je maso z jedné strany zlatohnědé, obrátíme ho, potřeme hořčicí a posypeme nasekanými lístky rozmarýnu. Do pánve přidáme žampiony nakrájené na menší kousky, čtyři stroužky česneku na plátky a sůl.

Opečený bůček přendáme i s žampiony do poloviny zapékací mísy. K výpeku do pánve přilijeme 100 ml vína. Chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol a nalijeme na maso. 

Řepu také podlijeme 100 ml vína a počkáme, dokud se neodpaří. Potom ji dáme do druhé poloviny zapékací mísy a s masem dopékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Přikryjeme alobalem a necháme dojít. 

Křenový dip:

Všechny suroviny promícháme a dochutíme solí a pepřem. 

Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem do křupava. Jednu stranu potřeme stroužkem česneku.

Rukolu ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olejem.

Servírování:

Na talíř rozložíme nejprve rukolu a potom řepu. Na vrch položíme vepřový bůček i s houbami a přelijeme výpekem. Podáváme s opečeným krajícem chleba a křenovým dipem, který servírujeme v samostatné misce.    

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU