Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtí stehna bez kůže nakrájíme na nudličky a marinujeme třtinovým cukrem, sójovou omáčkou, solí a pepřem po dobu asi 30 minut. Maso následně zprudka orestujeme na větším množství oleje, scedíme přes kovové síto a necháme okapat.
Ve stejné pánvi krátce orestujeme syrový chřest, červenou papriku, cibuli a mrkev nakrájené na nudličky. Přidáme prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, zasypeme trochou třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.
Zakápneme vínem, podlijeme vývarem a přidáme připravené krůtí maso. Krátce na to přidáme sójovou omáčku, chilli omáčku, dle potřeby můžeme přidat ještě trochu škrobu rozmíchaného ve vodě, krátce povaříme a můžeme podávat.
Celý pokrm ozdobíme smaženými česnekovými chipsy (jak si je připravit, se dozvíte v tomto díle Kulinářské akademie Lidlu) a pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí dušená jasmínová rýže.