Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Restované krůtí maso s chřestem

Hledáte recept jak chutně připravit krůtí maso? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na restované krůtí maso s chřestem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí stehno s chřestem

  • 600 g krůtích stehenních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 2 polév. lž. třtinového cukru Belbake
  • 4 polév. lž. sójové omáčky Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 400 g zeleného chřestu
  • 1× červená paprika
  • 1× červená cibule
  • 1× mrkev
  • 8× stroužků česneku
  • 50 g zázvoru
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • drůbeží vývar na podlití
  • 4 polév. lž. sladké chilli omáčky Vitasia
  • 1 polév. lž. bramborového škrobu Castello
  • 2× lahůdkové cibulky

Česnekové chipsy

  • 4× stroužky česneku
  • řepkový olej Promienna
  • kovové síto, wok pánev, lis na česnek

POSTUP

Krůtí stehna bez kůže nakrájíme na nudličky a marinujeme třtinovým cukrem, sójovou omáčkou, solí a pepřem po dobu asi 30 minut. Maso následně zprudka orestujeme na větším množství oleje, scedíme přes kovové síto a necháme okapat.

Ve stejné pánvi krátce orestujeme syrový chřest, červenou papriku, cibuli a mrkev nakrájené na nudličky. Přidáme prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, zasypeme trochou třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Zakápneme vínem, podlijeme vývarem a přidáme připravené krůtí maso. Krátce na to přidáme sójovou omáčku, chilli omáčku, dle potřeby můžeme přidat ještě trochu škrobu rozmíchaného ve vodě, krátce povaříme a můžeme podávat.

Servírování:

Celý pokrm ozdobíme smaženými česnekovými chipsy (jak si je připravit, se dozvíte v tomto díle Kulinářské akademie Lidlu) a pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí dušená jasmínová rýže.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU