Restované krůtí maso s chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept jak chutně připravit krůtí maso? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na restované krůtí maso s chřestem.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí stehno s chřestem

  • 600 g krůtích stehenních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • 4 × lžíce sójové omáčky Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna
  • 400 g zeleného chřestu
  • 1 × červená paprika
  • 1 × červená cibule
  • 1 × mrkev
  • 8 × stroužků česneku
  • 50 g zázvoru
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • drůbeží vývar na podlití
  • 4 × lžíce sladké chilli omáčky Vitasia
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 2 × lahůdkové cibulky

Česnekové chipsy

  • 4 × stroužky česneku
  • řepkový olej Promienna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 437 kJ / 583 kcal

Bílkoviny

36,30 g

Tuky

31,10 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

37,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krůtí stehna bez kůže nakrájíme na nudličky a marinujeme třtinovým cukrem, sójovou omáčkou, solí a pepřem po dobu asi 30 minut. Maso následně zprudka orestujeme na větším množství oleje, scedíme přes kovové síto a necháme okapat.

02.Ve stejné pánvi krátce orestujeme syrový chřest, červenou papriku, cibuli a mrkev nakrájené na nudličky. Přidáme prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, zasypeme trochou třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

03.Zakápneme vínem, podlijeme vývarem a přidáme připravené krůtí maso. Krátce na to přidáme sójovou omáčku, chilli omáčku, dle potřeby můžeme přidat ještě trochu škrobu rozmíchaného ve vodě, krátce povaříme a můžeme podávat.

Servírování:

04.Celý pokrm ozdobíme smaženými česnekovými chipsy (jak si je připravit, se dozvíte v tomto díle Kulinářské akademie Lidlu) a pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí dušená jasmínová rýže.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo