Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Restované filety z candáta na řecký způsob

Candát se v kuchyni neobjevuje tak často, jako třeba treska, ale o to víc si na něm pochutnáte. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na candáta restovaného v pánvi, ve kterém vám ukáže, jak správně rybu nařezat i jakou zvolit přílohu. Ta bude tentokrát v podobě zeleniny na řecký způsob, takže kromě cherry rajčátek a cukety využijete i černé a zelené olivy nebo balkánský sýr. Rybu i zeleninu stačí před podáváním už jen provonět čerstvým rozmarýnem a bazalkou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × červená cibule
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst erné olivy bez pecek Baresa
  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 50 g balkánský sýr Pilos
  • 350 g candát (filety)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 100 g jogurt řeckého typu Pilos
  • čerstvá bazalka

POSTUP

V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostky nakrájenou cuketu. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a překrojená cherry rajčata. Přihodíme natrhané olivy, opět osolíme a opepříme, promícháme a dále restujeme. Přidáme plátky česneku a rozmarýn. Před koncem přihodíme nadrobno nalámaný balkánský sýr a nasekanou bazalku. 

V druhé pánvi s olejem orestujeme na kůži nařezané, osolené a opepřené filety. Opékáme nejprve kůží dolů, dokud nebude kůže křupavá. Následně otočíme a opečeme i z druhé strany. Na závěr rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

Grilovanou zeleninu servírujeme s restovaným candátem. Přelijeme jogurtem a ozdobíme lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU