Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Restovaná treska s caponatou po italsku

Treska nejen že dobře chutná, ale také ji máte připravenou za pár minut. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na tresku restovanou na másle, kterou zvládnete, i když s přípravou ryb nemáte třeba žádnou zkušenost. Protože treska je hotová za chvilku, budete mít dost času na přípravu přílohy – sicilské caponaty. Že nevíte, co je to caponata? Jedná se o směs restované zeleniny – lilku, cukety, rajčat – s bylinkami a směsí oliv. Díky ní získá celé jídlo osvěžující středomořský nádech a vy se nemusíte bát, že by vám po něm mohlo být těžko.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × cuketa
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst cherry rajčat
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 700 g filetů z tresky
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst čerstvého oregana
  • 400 g krájených rajčat Baresa
  • 1 × lžíce lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)

POSTUP

Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, přendáme na talíř vystlaný papírovou utěrkou a necháme chvíli vypotit. Po přibližně 10 minutách osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cuketu nakrájíme na kostky, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na čtvrtiny a olivy na menší kousky. Do rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme lilek, opepříme a restujeme. Mezitím rybu osolíme a opepříme. Do pánve k lilku přihodíme cibuli, česnek i cuketu a restujeme. Po chvíli přidáme cherry rajčata a olivy. Zalijeme rajčaty v konzervě, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Z bazalky a oregana odstraníme stonky, nasekáme najemno a přihodíme do pánve. 

V další rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme rybu dozlatova z obou stran. Před koncem přihodíme máslo a pokapeme šťávou z citronu. 

Caponatu servírujeme s restovanou treskou posypanou lístky bazalky a oregana. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU