Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Květák a brokolici rozebereme na menší růžičky a větší kusy mrkve podélně přepůlíme. Ve vroucí osolené vodě nejprve blanšírujeme (krátce vaříme) jen mrkev, potom po 1 - 2 minutách i brokolici s květákem.
V rozehřáté pánvi s olejem restujeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme sůl, zázvor a stroužky česneku nakrájené nadrobno. Po chvíli k základu přidáme nasekanou pálivou papričku a později kari koření a ještě chvíli restujeme. Přilijeme trochu vroucí vody z blanšírování, promícháme, přidáme blanšírovanou zeleninu, sůl, koření a smetanu ke šlehání. Na závěr pokapeme šťávou z ½ citronu.
Kuřecí prsa z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a restujeme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem. K zatáhlému masu přidáme trochu vroucí vody a máslo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 8 minut. Hotové maso ještě ochutíme pár kapkami citronové šťávy.
Na talíř servírujeme kari zeleninu, na vrch položíme na plátky nakrájená kuřecí prsa, které na řezu osolíme, okořeníme a pokapeme olejem. Jídlo ještě posypeme natrhanou mátou.