Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme a ochutíme solí a pepřem. Opékáme na sucho v pánvi na straně s kůží, dokud nepustí tuk a mírně nezhnědne. Potom maso obrátíme a dále opékáme. Jakmile získá zlatohnědou barvu, přendáme do zapékací mísy, posypeme natrhaným rozmarýnem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Hotová kachní prsa pokapeme pomerančovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Z pánve, na které se prsa opékala, slijeme nadbytečný tuk a pánev necháme opět rozehřát. Pokapeme ji olivovým olejem a orestujeme na ní nasekanou šalotku a zázvor. Jakmile získají zlatavou barvu, přidáme pomerančovou šťávu, med, sůl, pepř a na mírném ohni vaříme. Potom do pánve vložíme máslo, aby se omáčka zahustila. Na závěr ochutíme výpekem z odpočatých kachních prsou.
Očištěné batáty nakrájíme na větší kusy a vložíme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 20 minut. Potom batáty posypeme pekanovými ořechy a necháme asi 2 minuty dopéct.
Umytou a osušenou rukolu dáme do misky. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Segmenty pomeranče přidáme k rukole, pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem.
Tip: Jak vykrájet citrusové segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na talíř naservírujeme porci batátů spolu s pekanovými ořechy. Navrch položíme kachní prsa nakrájená na plátky, které na řezu osolíme a opepříme. Přelijeme pomerančovo-zázvorovou omáčkou a podáváme spolu s rukolovým salátem.