Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené lilky nakrájíme podélně na větší kousky. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme neoloupané stroužky česneku rozdělené na polovinu a lístky rozmarýnu. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka.
Omytá a osušená kachní prsa nařežeme zešikma na straně s kůží. Osolíme, opepříme a orestujeme je v rozpálené pánvi bez tuku nejdříve na straně s kůží (asi ⅔ celkového času), aby kůže byla křupavá a vypekl se z ní tuk. Zlehka je přitlačíme, aby se kůže rovnoměrně opekla. Otočíme a dále opékáme na mírném plameni.
Do pánve k opečeným kachním prsům přidáme zrníčka granátového jablka, máslo, přisypeme třtinový cukr a počkáme, až se rozpustí. Poté přidáme balsamico a chvíli vaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Kachní prsa vložíme i s omáčkou na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Upečená kachní prsa necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na tenké plátky.
Rukolu ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Na talíř naservírujeme upečený lilek, na něj položíme plátky kachních prsou a přelijeme omáčkou z balsamica a granátového jablka. Na závěr dozdobíme ochucenými listy rukoly.
Tip: Pokud by byla omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody.
Tip: Místo balsamica můžete na přípravu omáčky použít i suché červené nebo portské víno.