Rajčatovo-fenyklová polévka
Doba přípravy50 min.

Rajčatovo-fenyklová polévka

.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1,5 kg rajčat
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 - 3 lžičky přírodního třtinového cukru Belbake
  • 600 g fenyklu
  • 4 plátky toastového máslového chleba Rivercote
  • máslo Pilos
  • 150 g zrajícího sýra ve slaném nálevu Eridanous
  • 2 stroužky česneku
  • 4 - 5 větviček tymiánu

POSTUP

Postup

POTŘEBUJEME

  • struhadlo
  • sítko

Rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Tip: Jak snadno oloupat rajčata, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Video najdete zde.

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Přidáme oloupaná rajčata a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a 2 lžíce třtinového cukru a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

Z omytého fenyklu odřežeme nať a odložíme ji na později. Odstraníme vnější listy a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do polévky a vaříme dalších 10 – 15 minut doměkka.

Plátky toastového chleba potřeme máslem, opečeme v troubě nebo v pánvi dozlatova a poté nastrouháme nahrubo.

Sýr rozdrobíme na menší kousky, smícháme s nastrouhaným česnekem, lístky tymiánu a nasekanou fenyklovou natí a opepříme.

Polévku servírujeme posypanou strouhankou z toastového chleba, rozdrobeným sýrem a lístky čerstvého tymiánu.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU