Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Tip: Jak snadno oloupat rajčata, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Video najdete zde.
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Přidáme oloupaná rajčata a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a 2 lžíce třtinového cukru a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
Z omytého fenyklu odřežeme nať a odložíme ji na později. Odstraníme vnější listy a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do polévky a vaříme dalších 10 – 15 minut doměkka.
Plátky toastového chleba potřeme máslem, opečeme v troubě nebo v pánvi dozlatova a poté nastrouháme nahrubo.
Sýr rozdrobíme na menší kousky, smícháme s nastrouhaným česnekem, lístky tymiánu a nasekanou fenyklovou natí a opepříme.
Polévku servírujeme posypanou strouhankou z toastového chleba, rozdrobeným sýrem a lístky čerstvého tymiánu.