Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině. Vše dobře orestujeme. Přidáme mleté maso a dále restujeme. Přidáme rajčatový protlak a promícháme. Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (bobkové listy, černý pepř, nové koření) a čerstvý rozmarýn. Dle potřeby podlijeme vývarem a vaříme doměkka 30 až 45 minut (dle potřeby podléváme zbylým vývarem). K uvařenému masu přidáme hrášek a kukuřici a promícháme.
K uvařeným, propasírovaným a ještě teplým bramborám přilejeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. (Smetanu a máslo přiléváme dle potřeby podle typu brambor.) Osolíme a vše dobře zamícháme. Kaše by neměla být příliš řídká.
Cukrářský sáček naplníme připravenou bramborovou kaší. Z mletého masa vyjmeme plátýnko s kořením a větvičku rozmarýnu. Ragú rozprostřeme do zapékací mísy a pomocí cukrářského sáčku překryjeme kaší. Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem na 250 °C dozlatova (asi 20 až 25 minut).
Zapečené ragú z mletého masa můžeme připravovat i v menších zapékacích miskách o velikosti jedné porce.
Tento pokrm se v originálu nazývá cottage pie.